Amit eladott a Kormány most visszaveheti a Kúria! Csatlakozzon Ön is!

Kedves Olvasóink!

Az Európai Bíróság C-51/17. számú ítéletével kapcsolatban a Kúria weboldalán megjelent tájékoztató alapján tanácskozást fognak összehívni, melyhez lehetőség van írásos véleményt  (Amicus Curiae) benyújtani.

A  tanácskozás még ebben a hónapban megtörténik, ezért csak 2-3 nap áll rendelkezésre, hogy a véleményt eljuttassuk a Kúria részére. dr. Csitos Eszter és munkatársai által készített beadvány egy ilyen alapos, jól megszerkesztett dokumentum, melynek beadásához Önök is csatlakozhatnak! Ehhez nincs más dolguk, mint a letölthető az Önök egyetértését kifejező nyilatkozatukat, aláírásukkal ellátva a Kúria részére eljuttassák. Küldési határidő: 2018.09.28.

A Magyar Kormány megállapodott a bankokkal, de a Kúriának most lehetősége nyílik arra, hogy ezt visszavegye és helyreállítsa a bíróságok íránti közbizalmat! Itt a lehetőség, hogy kifejezzük a véleményünket, iránymutatásul a Kúriai tanácskozáson részt vevő bíráknak.

A teljes beadvány letölthető itt: Amicus Curiae C_51_17 20180924

Egyetértő nyilatkozat letölthető itt: Egyetértő nyilatkozat Amicus Curiae 20180924

Az egyetértő nyilatkozatot az alábbi módokon lehet elküldeni a Kúriának:

Kuria@kuria.birosag.hu 1363 Budapest, Pf. 35.

 

C-51/17 kapcsán megjelent legutóbbi közleményünk: Döntés született a C-51/17 EDE ügyben

Cikkeink másolása, illetve annak részletei bármilyen formában csak forrásmegjelöléssel (link és/vagyHitelSikerek és az írás címe) idézhetők, illetve tehetők közzé, beleértve a felhasznált képeket és csatolmányokat is.