Banco Primus Fióktelep Magyarország nem volt jogképes

A Fővárosi Törvényszék, mint másodfokú bíróság az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyta, mely a Banco Primus Fióktelep Magyarország jogképességének hiánya miatt kötött kölcsönszerződés érvénytelenségét mondta ki.

A 2008-ban kötött gépjármű vásárlási céllal kötött CHF alapú kölcsönszerződést a Banco Primus Fióktelep Magyarország 2014-ben felmondta, majd bírósági eljárásban kívánta az általa nyilvántartott követelést érvényesíteni.

Az adósi képviselet egyebek mellett arra is hivatkozott, hogy a kölcsönszerződés nem jött létre, mert a Banco Primus Fióktelep Magyarországnak nem volt erre jogosultsága.

Ezen érvvel az első fokon eljáró Pesti Központi Kerületi Bíróság is egyetértett és a keresetet elutasította. Ítéletében kimondta, hogy a Banco Primus Fióktelep Magyarország ugyan 2012. október 28. napjától jogképes, azonban ez visszamenőleges hatállyal nem bír, így a Banco Primus Fióktelep Magyarország 2008-ban szerződést a saját nevében nem köthetett.

A fellebbezést követő másodfokú eljárásban a bíróság megállapította, hogy az nem alapos és az elsőfokon született érdemi döntésssel egyetértett, helybenhagyta.

Eljáró ügyvéd dr. Kisházi János
mobil: 06 20 412 5843 telefon: +36 36 788 911;
email: drkishazijanos@yahoo.com

Az oldalra feltöltött tartalmak nem minősülnek jogi tanácsnak!
Az ÜgyvédSikerek online hírportál (elérhető a www.ugyvedsikerek.hu és www.hitelsikerek.hu webcímeken keresztül), jogi szakmai igénybe vevő, megrendelő részére, ahol az adott tevékenységet, szakmai eredményt napi hírként mutatjuk be.

A cikkekben szereplő ügyvédeket Önök közvetlenül elérhetik
a hírben megadott elérhetőségeken vagy az ügyvédlista alapján.

A weboldalon található információkon alapuló bármilyen döntés a felhasználó saját felelőssége.

A cikkeink másolása, illetve annak részletei bármilyen formában csak forrásmegjelöléssel
idézhető, illetve tehető közzé, beleértve a felhasznált illusztrációkat, fotókat.