Cofidis kereset elutasítás

A Fővárosi Törvényszék, mint másodfokú bíróság a Cofidis S.A. által devizakölcsön visszafizetése iránt indított perében az elsőfokú ítéletet megváltoztatta és a keresetet elutasította.

Az elsőfokú bíróság álláspontja az volt, hogy a pénzintézet megfelelően tájékoztatta az adóst az árfolyamkockázatról, azonban a másodfokú bíróság ezzel nem értett egyet.

A felsőbb bíróság ítéletében rögzítette, hogy “az árfolyamkockázat valós tartalmára vonatkozó konkrét és egyedi tájékoztatás megtörténtét és tartalmát a pénzügyi intézménynek kell bizonyítania.” Megállapította, hogy a pénzintéztet érvelése szerint a szerződésbe foglalt tájékoztatás megfelel ugyan a hazai szabályozásnak, de a fogyasztói szerződések az Európai Unió által megfogalmazott követelmények tekintetében is megfelelő tájékoztatást kell tartalmazzanak és e tekintetben a perbeli szerződés nem felelt meg az elvárásnak, ezért annak tisztességtelensége miatt érvénytelen.

Alperes adós képviseletét dr. Olsavszky Péter ügyvéd látta el.

dr. Olsavszky Péter (Budapest) 06 20 273 2302

Banktechnikai számítások
Erdősi Éva
mobil: 06 70 324 4298
web, kattintson

Az oldalra feltöltött tartalmak, tanácsok, tőlünk származó hozzászólások csak útmutatásnak tekinthetők, de semmiképpen sem jogi tanácsnak!
Konkrét ügyben keressen fel egy jogi képviselőt, akivel a szerződés tanulmányozását követően kialakíthatja a személyre és szerződésre szabott stratégiát.
Az oldal üzemeltetője a közzétett tartalmak szakszerűtlen felhasználásából eredő károkért semmiféle felelősséget nem vállal.