Cofidis kereset elutasítás

A Fővárosi Törvényszék, mint másodfokú bíróság a Cofidis S.A. által devizakölcsön visszafizetése iránt indított perében az elsőfokú ítéletet megváltoztatta és a keresetet elutasította.

Az elsőfokú bíróság álláspontja az volt, hogy a pénzintézet megfelelően tájékoztatta az adóst az árfolyamkockázatról, azonban a másodfokú bíróság ezzel nem értett egyet.

A felsőbb bíróság ítéletében rögzítette, hogy „az árfolyamkockázat valós tartalmára vonatkozó konkrét és egyedi tájékoztatás megtörténtét és tartalmát a pénzügyi intézménynek kell bizonyítania.” Megállapította, hogy a pénzintéztet érvelése szerint a szerződésbe foglalt tájékoztatás megfelel ugyan a hazai szabályozásnak, de a fogyasztói szerződések az Európai Unió által megfogalmazott követelmények tekintetében is megfelelő tájékoztatást kell tartalmazzanak és e tekintetben a perbeli szerződés nem felelt meg az elvárásnak, ezért annak tisztességtelensége miatt érvénytelen.

Alperes adós képviseletét dr. Olsavszky Péter ügyvéd látta el.

dr. Olsavszky Péter (Budapest) 06 20 273 2302

Az oldalra feltöltött tartalmak nem minősülnek jogi tanácsnak!
Az ÜgyvédSikerek online hírportál (elérhető a www.ugyvedsikerek.hu és www.hitelsikerek.hu webcímeken keresztül), jogi szakmai igénybe vevő, megrendelő részére, ahol az adott tevékenységet, szakmai eredményt napi hírként mutatjuk be.

A cikkekben szereplő ügyvédeket Önök közvetlenül elérhetik
a hírben megadott elérhetőségeken vagy az ügyvédlista alapján.

A weboldalon található információkon alapuló bármilyen döntés a felhasználó saját felelőssége.

A cikkeink másolása, illetve annak részletei bármilyen formában csak forrásmegjelöléssel
idézhető, illetve tehető közzé, beleértve a felhasznált illusztrációkat, fotókat.