A Lombard adatkezelési szabálytalanság miatt 1 milliót fizet

Jogellenes adatkezelés miatt 1 millió forint bírság megfizetésére kötelezte a Lombard Lízing Zrt-t a Nemzeti Adatvédelmi és Információs Hatóság (NAIH).

A Kérelmező ügyfél levélben tájékoztatta a Lombard Lízing Zrt-t, hogy lakcíme megváltozott kéri azt módosítani, valamint a nyilvántartott személyes adatai közül kérte a telefonszámának közlését. A bank válaszában közölte, hogy új lakcímadatot csak úgy rögzít a rendszerében, ha a Kérelmező megküldi a lakcímkártyája másolatát, illetve a telefonszám törlését megtagadta hivatkozva az Adatvédelmi Rendeletre.

A Kérelmező jogi képviselő segítségével fordult a NAIH-hoz, mely hatóság az eljárás során megállapította, hogy az általános adatvédelmi rendelet alapján sem az érdekmérlegelés követelményeinek, sem a célhoz kötöttség és a szükségesség („adattakarékosság”) elvének nem felelt meg a Lombard Lízing Zrt, ezért a jogsértő magatartás megszüntetése mellett 1 millió forint bírsággal sújtotta.

A Kérelmezőt dr. Madari Tibor ügyvéd képviselte az eljárás során

Az oldalra feltöltött tartalmak nem minősülnek jogi tanácsnak!
Az ÜgyvédSikerek online hírportál (elérhető a www.ugyvedsikerek.hu és www.hitelsikerek.hu webcímeken keresztül), jogi szakmai igénybe vevő, megrendelő részére, ahol az adott tevékenységet, szakmai eredményt napi hírként mutatjuk be.

A cikkekben szereplő ügyvédeket Önök közvetlenül elérhetik
a hírben megadott elérhetőségeken vagy az ügyvédlista alapján.

A weboldalon található információkon alapuló bármilyen döntés a felhasználó saját felelőssége.

A cikkeink másolása, illetve annak részletei bármilyen formában csak forrásmegjelöléssel
idézhető, illetve tehető közzé, beleértve a felhasznált illusztrációkat, fotókat.