A Lombard adatkezelési szabálytalanság miatt 1 milliót fizet

Jogellenes adatkezelés miatt 1 millió forint bírság megfizetésére kötelezte a Lombard Lízing Zrt-t a Nemzeti Adatvédelmi és Információs Hatóság (NAIH).

A Kérelmező ügyfél levélben tájékoztatta a Lombard Lízing Zrt-t, hogy lakcíme megváltozott kéri azt módosítani, valamint a nyilvántartott személyes adatai közül kérte a telefonszámának közlését. A bank válaszában közölte, hogy új lakcímadatot csak úgy rögzít a rendszerében, ha a Kérelmező megküldi a lakcímkártyája másolatát, illetve a telefonszám törlését megtagadta hivatkozva az Adatvédelmi Rendeletre.

A Kérelmező jogi képviselő segítségével fordult a NAIH-hoz, mely hatóság az eljárás során megállapította, hogy az általános adatvédelmi rendelet alapján sem az érdekmérlegelés követelményeinek, sem a célhoz kötöttség és a szükségesség (“adattakarékosság”) elvének nem felelt meg a Lombard Lízing Zrt, ezért a jogsértő magatartás megszüntetése mellett 1 millió forint bírsággal sújtotta.

A Kérelmezőt dr. Madari Tibor ügyvéd képviselte az eljárás során

Az oldalra feltöltött tartalmak, tanácsok, tőlünk származó hozzászólások csak útmutatásnak tekinthetők, de semmiképpen sem jogi tanácsnak!
Konkrét ügyben keressen fel egy jogi képviselőt, akivel a szerződés tanulmányozását követően kialakíthatja a személyre és szerződésre szabott stratégiát.
Az oldal üzemeltetője a közzétett tartalmak szakszerűtlen felhasználásából eredő károkért semmiféle felelősséget nem vállal.