Lombard kereset elutasítás

A Budapesti II. és III. kerületi Bíróságon a Lombard keresete elutasításra került, de a törzskönyv és az opciós jog törlésére vonatkozó nyilatkozat kiadására kötelezetten.

A Lombard elmulasztotta az árfolyam változásához kapcsolódó kockázat ismertetését az adóssal, tehát az árfolyamváltozásból eredő szerződéses kötelezettségek tisztességtelenek, mely a szerződés érvénytelenségét eredményezi.

A szerződés érvénytelensége kapcsán az ahhoz kapcsolódó opciós szerződés is semmis, így a törzskönyvet sem jogosult a hitelező magánál tartani, ezért azt és az opciós törléshez hozzájáruló nyilatkozatot az ítéletben foglaltak szerint köteles kiadni az adós számára.

Adós képviseletében dr. Madari Tibor ügyvéd járt el.

dr. Madari Tibor (web) (Budapest)

Banktechnikai számítások
Erdősi Éva
mobil: 06 70 324 4298
web, kattintson

Az oldalra feltöltött tartalmak, tanácsok, tőlünk származó hozzászólások csak útmutatásnak tekinthetők, de semmiképpen sem jogi tanácsnak!
Konkrét ügyben keressen fel egy jogi képviselőt, akivel a szerződés tanulmányozását követően kialakíthatja a személyre és szerződésre szabott stratégiát.
Az oldal üzemeltetője a közzétett tartalmak szakszerűtlen felhasználásából eredő károkért semmiféle felelősséget nem vállal.