Lombard kereset elutasítás

A Budapesti II. és III. kerületi Bíróságon a Lombard keresete elutasításra került, de a törzskönyv és az opciós jog törlésére vonatkozó nyilatkozat kiadására kötelezetten.

A Lombard elmulasztotta az árfolyam változásához kapcsolódó kockázat ismertetését az adóssal, tehát az árfolyamváltozásból eredő szerződéses kötelezettségek tisztességtelenek, mely a szerződés érvénytelenségét eredményezi.

A szerződés érvénytelensége kapcsán az ahhoz kapcsolódó opciós szerződés is semmis, így a törzskönyvet sem jogosult a hitelező magánál tartani, ezért azt és az opciós törléshez hozzájáruló nyilatkozatot az ítéletben foglaltak szerint köteles kiadni az adós számára.

Adós képviseletében dr. Madari Tibor ügyvéd járt el.

dr. Madari Tibor (web) (Budapest)

Banktechnikai számításokErdősi Éva
mobil: 06 70 324 4298web, kattintson
Peres eljárásokban a jogkövetkezmény levonása kapcsán beadandó számítások, de egyéb az eljárás során felmerülő a kölcsönszerződés adataival elkészítendő számítások elvégzése esetén keresse Erdősi Évát.

Az oldalra feltöltött tartalmak nem minősülnek jogi tanácsnak!
Ügyével keressen fel egy jogi képviselőt, akivel a szerződésével kapcsolatos minden esetleges jogi lépést megbeszélhet. Az oldal üzemeltetője a közzétett tartalmak szakszerűtlen felhasználásából eredő károkért semmiféle felelősséget nem vállal.