Erste Bank, végrehajtás megszüntetés, 47.Pf.636.686/2021/5. jogerős, dr. Dantesz Péter

A Fővárosi Ítélőtábla, mint másodfokú bíróság az elsőfokú bíróság ítéletét megváltoztatta és a végrehajtási eljárást megszüntette. Az ítélet jogerős.

Az Erste Bank Hungary Nyrt. mint hitelező (alperes) és adós (felperes) közikoratba foglalt jelzálog alapú kölcsönszerződést kötöttek 2007-ben, melyet alperes 2014. február 18. napján azonnali hatállyal felmondott. A hitelező 2020 augusztusában kérte a közjegyzői okiratba foglalt felmondás alapján a végrehajtói záradék kiállítását.

Felperes adós az elsőfokú bíróságtól keresetében a végrehajtási eljárás megszüntetését kérte, elévülésére hivatkozva. Alperes a kereset elutasítását kérte. Az elsőfokú bíróság a felperes keresetét nem találta megalapozottnak, ezért azt elutasította, mely ellen felperes fellebbezéssel fordult a Fővárosi Ítélőtáblához, kérve az elsőfokú ítélet megváltoztatását és a végrehajtás megszüntetését. Alperes az elsőfok helybenhagyását kérte.

A másodfokon eljáró bíróság a fellebbezést megalapozottnak találta és az elsőfokú ítéletet teljes terjedelmében bírálta felül. Megállapította, hogy a végrehajtási záradék kiállításakor a kölcsönszerződésből eredő követelés már elévült, ezért az bíróságon úton már nem érvényesíthető. A fellebbviteli bíróság ezért az elsőfokú ítéletet megváltoztatta és a végrehajtást megszüntette. Az ítélet jogerős.

➡️Adóst a perben az 1000. számú Ügyvédi Iroda, dr. Dantesz Péter ügyvéd képviselte.⬅️
☎️Elérhetőségek: 06 1 212 2174; 06 30 825 4835; 06 30 201 9374; ezres@t-online.hu
✍🏻

Az ítélet letölthető ITT – 47.Pf.636.686.2021.5. ERSTE vh.megsz. dr. Dantesz Péter

Az oldalra feltöltött tartalmak nem minősülnek jogi tanácsnak!
Az ÜgyvédSikerek online hírportál (elérhető a www.ugyvedsikerek.hu és www.hitelsikerek.hu webcímeken keresztül), jogi szakmai igénybe vevő, megrendelő részére, ahol az adott tevékenységet, szakmai eredményt napi hírként mutatjuk be.

A cikkekben szereplő ügyvédeket Önök közvetlenül elérhetik
a hírben megadott elérhetőségeken vagy az ügyvédlista alapján.

A weboldalon található információkon alapuló bármilyen döntés a felhasználó saját felelőssége.

A cikkeink másolása, illetve annak részletei bármilyen formában csak forrásmegjelöléssel
idézhető, illetve tehető közzé, beleértve a felhasznált illusztrációkat, fotókat.