Erste, EOS másodfokon is veszített

A tavaly első fokon megnyert per, most másodfokon is sikerrel zárult. Az adós búcsút inthet a banknak.

A 2008-ban vásárolt Suzuki vásárlására kapott kölcsönt az adós megfizette, az árfolyamváltozásból eredő terhek azonban nem jelentenek kötelezettséget számára, hiszen az arról szóló tájékoztatás az ítélet szerint nem volt kielégítő.

A másodfokú bíróság egyetértett az alsóbb bíróság határozatával, mely szerint a bank valóban nem adott kellő tájékoztatást az árfolyamkockázatról.

“A bíróság álláspontja szerint a felperes nem bizonyította, hogy az árfolyamkockázatról az alperest akként tájékoztatta, hogy az megfeleljen a világosság és érvényesség követelményének egy átlagosan tájékozott, ésszerűen figyelmes és körültekintő átlagos fogyasztó esetén.” (részlet az első fokú döntésből)

Az előzményt ITT olvashatják.

Az ügyben az adóst dr. Kisházi János képviselte, a számításokat Erdősi Éva készítette.

Az oldalra feltöltött tartalmak, tanácsok, tőlünk származó hozzászólások csak útmutatásnak tekinthetők, de semmiképpen sem jogi tanácsnak!
Konkrét ügyben keressen fel egy jogi képviselőt, akivel a szerződés tanulmányozását követően kialakíthatja a személyre és szerződésre szabott stratégiát.
Az oldal üzemeltetője a közzétett tartalmak szakszerűtlen felhasználásából eredő károkért semmiféle felelősséget nem vállal.