Erste Leasing Autófinanszírozási Zrt./Defactoring követelés elutasítva jogerősen

Az elsőfokon eljáró Tiszaújvárosi Járásbíróság elutasította ítéletével a Defactoring Pénzügyi Szolgáltató Zrt. követelését, melyet a Miskolci Törvényszék helybehagyott. Az ítélet jogerős.

Az Erste Leasing Autófinanszírozási Zrt. 2007-ben nagyjából 1,5 millió forint CHF alapú kölcsönt nyújtott autóvásárlási célra. A szerződés az akkoriban szokásos módon és körülmények között zajlott. Az adós állította, hogy árfolyamkockázatról szóló tájékoztatást nem kapott, melyet a szerződés megkötésében közreműködő személy, tanúként tett nyilatkozata is megerősített „…nem volt nagy divat az árfolyamkockázatról tájékoztatást asni ebben az időben. Jelenleg mindenféle nyilatkozatot alá kell iratni az ügyfelelekkel, a 2008-as váltság után vált divattá, de ez korábban nem volt jellemző ilyen mértékben.” (I. fokú ítélet 6. oldal)

A bíróság végül megállapította, hogy az adós nem kapta meg az árfolyamkockázatról való megfelelő tájékoztatást, mely ítéletet a Defactoring, mint az Erste Leasing jogutódja fellebbezéssel megtámadott, azonban a másodfokú bíróság azt elutasította és az elsőfokú ítéletet helybenhagyta.

Az ítéletekben pirossal jelöltük a lényeges részeket.

Az oldalra feltöltött tartalmak nem minősülnek jogi tanácsnak!
Az ÜgyvédSikerek online hírportál (elérhető a www.ugyvedsikerek.hu és www.hitelsikerek.hu webcímeken keresztül), jogi szakmai igénybe vevő, megrendelő részére, ahol az adott tevékenységet, szakmai eredményt napi hírként mutatjuk be.

A cikkekben szereplő ügyvédeket Önök közvetlenül elérhetik
a hírben megadott elérhetőségeken vagy az ügyvédlista alapján.

A weboldalon található információkon alapuló bármilyen döntés a felhasználó saját felelőssége.

A cikkeink másolása, illetve annak részletei bármilyen formában csak forrásmegjelöléssel
idézhető, illetve tehető közzé, beleértve a felhasznált illusztrációkat, fotókat.