Lombard kereset elutasítása és törzskönyv kiadására való kötelezés

A Nagyatádi Járásbíróság a Lombard Lízing Zrt. keresetét elutasította és egyúttal kötelezte a gépjármű törzskönyvének kiadására is. Az ítélet jogerős.

A 2010-ben kötött gépjármű vásárléshoz nyújtott másfél millió forintos kölcsönszerződést a felperes Lombard Lízing Zrt. 2015-ben felmondta, majd jelen perben kívánta követelését érvényesíteni. Az alperesi védekezés eredményeképpen a bíróság a szerződés kapcsán megállapította, hogy az árfolyamkockázat körében tett, elvárt tájékoztatási kötelezettség nem teljesült, ezért a kölcsönszerződés erre vonatkozó az adós terhelő kockázati kötelezettségek tisztességtelenek, mely a teljes szerződés érvénytelenségét eredményezi, ami így csak a kereset vagyis a követelés elutasításával járhat.

Ezzel párhuzamosan az alperesi képviselet viszontkereseti kérelmének helyt adott a bíróság a gépjármű törzskönyvének kiadása körében, hiszen az kizárólag opciós vételi joggal volt visszatartható, melyre a törvény által biztosított 5 éves időtartam lejárta miatt felperesnek már nem volt jogalapja.

Adóst a perben a 
Csuka és Vámos Ügyvédi Társulás, Bukliné dr. Vámos Csilla ügyvéd
Elérhetőségek: 06 70 779 2375, vamoscsilla@gmail.com;
06 30 411 1745, csuka.zoltan@kapos-net.hu 

Az oldalra feltöltött tartalmak nem minősülnek jogi tanácsnak!
Az ÜgyvédSikerek online hírportál (elérhető a www.ugyvedsikerek.hu és www.hitelsikerek.hu webcímeken keresztül), jogi szakmai igénybe vevő, megrendelő részére, ahol az adott tevékenységet, szakmai eredményt napi hírként mutatjuk be.

A cikkekben szereplő ügyvédeket Önök közvetlenül elérhetik
a hírben megadott elérhetőségeken vagy az ügyvédlista alapján.

A weboldalon található információkon alapuló bármilyen döntés a felhasználó saját felelőssége.

A cikkeink másolása, illetve annak részletei bármilyen formában csak forrásmegjelöléssel
idézhető, illetve tehető közzé, beleértve a felhasznált illusztrációkat, fotókat.