OTP Faktoring, önálló zálogjog törlése, 6.P.50.625/2023/12-II., Tóthné dr. Pintér Matild

A Pesti Központi Kerületi Bíróság 6.P.50.625/2023/12-II. számú ítéletével elrendelte az adósok tulajdonára bejegyzett önálló jelzálogjog törlését. Az ítélet jogerős.

A felperesek, mint adósok és az ELLA Bank Zrt. között közjegyzői okiratba foglalt, önálló jelzáloggal biztosított szabad felhasználású kölcsönszerződés jött létre 2008-ban, mely szerződést a kölcsönadó közokiratba foglaltan 2014-ben felmondott. A követelés elévülésének kezdő napja 2014. július 25. napja volt, tehát a követelés és az alperes jelzálogra való jogosultsága 2019. július 25. nappal megszűnt.

A követelés a hitelező banktól többszörös jogutódlás és végül engedményezés útján került az OTP Faktoring Zrt. alpereshez, akitől adósok 2023. év elején levélben kérték a jelzálog törléséhez való hozzájárulás megadását, hivatkozva a követelés elévülésére, azonban az engedményes faktoring ennek nem tett eleget.

A felperes adósok ezután keresetben kérték, – hivatkozva a követelés elévülésére – hogy a bíróság rendelje el az illetékes Földhivatalnál a perbeli ingatlanra bejegyzett jelzálog törlését. Alperes a felperes kereseti kérelmet nem ellenezte.

A bíróság a keresetet alaposnak találta és ítéletével elrendelte az adósok ingatlanát terhelő jelzálogjog bejegyzés törlését az illetékes Földhivatalnál és ennek tűrésére kötelezte az alperes OTP Faktoring Zrt-t. Az ítélet jogerős.

Az adóst Tóthné dr. Pintér Matild ügyvéd képviselte.
Elérhetőség: 06 30 9483 025

Az ítélet letölthető ITT – 6.P.50.625/2023/12-II., Tóthné dr. Pintér Matild
Jogerősítő végzés

Az oldalra feltöltött tartalmak nem minősülnek jogi tanácsnak!
Az ÜgyvédSikerek online hírportál (elérhető a www.ugyvedsikerek.hu és www.hitelsikerek.hu webcímeken keresztül), jogi szakmai igénybe vevő, megrendelő részére, ahol az adott tevékenységet, szakmai eredményt napi hírként mutatjuk be.

A cikkekben szereplő ügyvédeket Önök közvetlenül elérhetik
a hírben megadott elérhetőségeken vagy az ügyvédlista alapján.

A weboldalon található információkon alapuló bármilyen döntés a felhasználó saját felelőssége.

A cikkeink másolása, illetve annak részletei bármilyen formában csak forrásmegjelöléssel
idézhető, illetve tehető közzé, beleértve a felhasznált illusztrációkat, fotókat.