Újabb két, másodfokon elutasított Lombard kereset

Az Egri Törvényszék, mint másodfokú bíróság két nagyon hasonló ítéletet hozott, melyekben mindkét ügyben az elsőfok által meghozott ítéletet megváltoztatták és a szerződések érvénytelensége miatt a Lombard Lízing Zrt. keresetei elutasításra kerültek.

Mindkét ügyben azt kellett vizsgálnia a másodfokú bíróságnak, hogy az elsőfokon megállapított tényekből levonható jogi következtetések megfelelőek-e. Ennek kapcsán megállapította, hogy „…a feltárt bizonyítékokból többnyire helyesen következtetett a jogvita eldöntésének alapjául szolgáló tényekre, azonban a bizonytékok értékelése részben okszerűtlen volt”, ezért a tényállást az árfolyamkockázat tekintetében módosította. A módosított tényállás alapján megállapítást nyert, hogy „…a kölcsönszerződés svájci frankban való elszámolást kikötő szerződési feltétele tisztességtelen, ezért semmis. A főszolgáltatást meghatározó szerződési feltétel kihagyásával a szerződés nem teljesíthetőm ezért a Ptk. 239.§ (2) bekezdése alapján a teljes szerződés érvénytelen.”

Mindkét ügyben az adósi képviselő dr. Kisházi János ügyvéd volt.
Elérhetőségek: 06 20 412 5843; 06 36 788 911; drkishazijanos@yahoo.com

Még több Lombard itt: Lombard elleni perekben hivatkozható ítéletek

Az oldalra feltöltött tartalmak nem minősülnek jogi tanácsnak!
Az ÜgyvédSikerek online hírportál (elérhető a www.ugyvedsikerek.hu és www.hitelsikerek.hu webcímeken keresztül), jogi szakmai igénybe vevő, megrendelő részére, ahol az adott tevékenységet, szakmai eredményt napi hírként mutatjuk be.

A cikkekben szereplő ügyvédeket Önök közvetlenül elérhetik
a hírben megadott elérhetőségeken vagy az ügyvédlista alapján.

A weboldalon található információkon alapuló bármilyen döntés a felhasználó saját felelőssége.

A cikkeink másolása, illetve annak részletei bármilyen formában csak forrásmegjelöléssel
idézhető, illetve tehető közzé, beleértve a felhasznált illusztrációkat, fotókat.