Végrehajtás megszüntetése

A Fővárosi Törvényszék, mint másodfokú bíróság ítéletével megszüntette az adós ellen folyó végrehajtási eljárást.

Az ügyben a végrehajtást kérő az Intrum Hitel Zrt. volt és bár korábban az első fokon eljáró bíróság szerint az árfolyamkockázatról szóló tájékoztatás rendben volt a végrehajtás alapjául szolgáló kölcsönszerződésben, a másodfokú bíróság ezt a megállapítást nem osztotta. A fellebbviteli bíróság helyt adott az adósi képviselet által előadott fellebbezésnek és ítéletében megállapította, hogy
„… a kölcsönszerződésnek az árfolyamkockázat adós általi viselésére, a kölcsönösszeg deviza alapú visszafizetésére vonatkozó rendelkezései nem tekinthetők világosnak és érthetőnek, ezért a 2/2014. PJE határozat értelmében a Ptk. 209. § (4) bekezdése szerint tisztességtelenek, ezért a Ptk. 209/A. § (2) bekezdése alapján semmisek.”

A szerződés tehát teljes egészében érvénytelen, ezért a bíróság ezen ítélete a folyamatban lévő végrehajtási eljárást is megszüntette.

Az adóst a perben dr. Orgován István ügyvéd képviselte.
Elérhetőségek: 06 30 258 5331, orgovaniroda@gmail.com

Az oldalra feltöltött tartalmak nem minősülnek jogi tanácsnak!
Az ÜgyvédSikerek online hírportál (elérhető a www.ugyvedsikerek.hu és www.hitelsikerek.hu webcímeken keresztül), jogi szakmai igénybe vevő, megrendelő részére, ahol az adott tevékenységet, szakmai eredményt napi hírként mutatjuk be.

A cikkekben szereplő ügyvédeket Önök közvetlenül elérhetik
a hírben megadott elérhetőségeken vagy az ügyvédlista alapján.

A weboldalon található információkon alapuló bármilyen döntés a felhasználó saját felelőssége.

A cikkeink másolása, illetve annak részletei bármilyen formában csak forrásmegjelöléssel
idézhető, illetve tehető közzé, beleértve a felhasznált illusztrációkat, fotókat.