Banif Plus/Cofidis kereset elutasítás

Az elsőfokú bíróság ítéletét a Fővárosi Törvényszék, mint másodfokú bíróság megváltoztatta és a Cofidis S.A. keresetét elutasította.

Az elutasítás oka, hogy felperesnek az árfolyamkockázatról nyújtott tájékoztatása elégtelennek bizonyult. E hiányosság miatt az adós, mint fogyasztó nem tudta felmérni a deviza alapú kölcsön visszafizetésének teljes és valós kockázatát annak a reá hátrányosan ható gazdasági következményeit. Mivel ezen szerződéses kikötések a hiányosságuk miatt nem tekinthetőek világosnak és érthetőnek, ezért azok tisztességtelenek és a Ptk. 209/A. §(2) bekezdése alapján semmisek.

Az árfolyamkockázat fogyasztóra történő áthárítása a szerződés elsődleges tárgyához tartozik, a főszolgáltatás részét képezi, ezért annak semmissége esetén a Ptk. 239.§ (2) bekezdése alapján a szerződés teljes egészében érvénytelen. Érvénytelen szerződéshez jogkövetkezmény nem fűződik (Ptk. 198. § (1) bek.), ezért a kereset elutasításának van helye.

Adósi képviselő a perben dr. Némethi Csanád ügyvéd volt.
Elérhetőségek: idopont.nemethi@gmail.com; 06 1 2021659

Az oldalra feltöltött tartalmak nem minősülnek jogi tanácsnak!
A HitelSikerek nem végez tanácsadást, sem közvetítést!
A HitelSikerek csoport ügyvédeket Önök közvetlenül elérhetik
!
Bővebben ITT: A HitelSikerek védelmében

A cikkeink másolása, illetve annak részletei bármilyen formában csak forrásmegjelöléssel (HitelSikerek és az írás címe) idézhetők, illetve tehetők közzé, beleértve a felhasznált képeket is!
www.hitelsikerek.hu weboldalon található információkon alapuló bármilyen döntés a felhasználó saját felelőssége.
Továbbiak ITT: ©Minden jog fenntartva ÜgyKe Egyesület