Cessio/Erste Bank kereset elutasítás

A Miskolci Törvényszék a Sátoraljaújhelyi Járásbíróság keresetét megváltoztatta és a felperes Cessio Zrt. keresetét elutasította.

Az elsőfokú bíróság megállapította, hogy a felperes jogelődje és adósok által kötött kölcsönszerződés a megfelelő árfolyamkockázati tájékoztatás elmaradása miatt érvénytelen, amit a felperes Cessio Zrt. el is ismert, viszont kérte a szerződés érvényessé nyilvánítását, melyet megítélt számra a bíróság.

Alperes jogi képviselőjének fellebbezése folytán a Miskolci Törvényszék megállapította, hogy a Cessio Zrt. mint engedményes kizárólag a kölcsönszerződésből eredő követelést szerezte meg, szerződés átruházás nem történt. A szerződés érvénytelenségének megállapításához fűződő jogi érdek nem engedményezhető (BH 2001.335.)

Erre figyelemmel a törvényszék álláspontja szerint a felperes, mint engedményes az engedményezés útján az I. és II. r. alperessel szemben fennálló követelést szerezte meg, azonban a kölcsönszerződés érvényessé nyilvánítására irányuló alakító jog nem illeti meg.

(Ítélet [27])

Mindezek alapján a kereset elutasításra került.

Dr. Várhelyi Tamás ügyvéd képviselte az adóst.
Elérhetőségek:
dr. Várhelyi Tamás ügyvéd drvarhelyi@fmuk.hu, +36 20 93 45 466

Az oldalra feltöltött tartalmak nem minősülnek jogi tanácsnak!
A HitelSikerek nem végez tanácsadást, sem közvetítést!
A HitelSikerek csoport ügyvédeket Önök közvetlenül elérhetik
!
Bővebben ITT: A HitelSikerek védelmében

A cikkeink másolása, illetve annak részletei bármilyen formában csak forrásmegjelöléssel (HitelSikerek és az írás címe) idézhetők, illetve tehetők közzé, beleértve a felhasznált képeket is!
www.hitelsikerek.hu weboldalon található információkon alapuló bármilyen döntés a felhasználó saját felelőssége.
Továbbiak ITT: ©Minden jog fenntartva ÜgyKe Egyesület