OTP személyi kölcsön részben érvénytelen, de egy igen fontos részben

Kedves Olvasóink!

Az OTP Faktoring keresetét utasította el a Miskolci Járásbíróság a szerződés részbeni érvénytelensége miatt.

Az adós 2008-ban két meglévő OTP Bank Nyrt-nél fennálló kölcsönét váltotta ki, CHF deviza alapú személyi kölcsön konstrukcióval, melyben a kölcsön összege 1,4 millió forint volt. 2015 szeptemberig 2,17 millió forintot, valamint 807 svájci frankot törlesztett az adós. A DH törvények szerinti elszámolás kapcsán az OTP Bank Nyrt. közlése szerint 2,165 millió forint tartozása áll fent még az adósnak, melyre 10 havi részletfizetést kínált fel. Az adós ezt nem teljesítette, ezért végül 2016 elején a szerződés felmondásra került és a követelés 2,3 millió forintban összegben lett az OTP Faktoring Zrt. részére engedményezve.

A követelést fizetési meghagyással kívánta a Faktoring beszedni, de a szabályos ellentmondás révén az ügy perré alakult. A bizonyítás körében előadottak tekintetében a bíróság az árfolyamkockázatról szóló tájékoztatást elégtelennek találta, ami a szerződés részbeni érvényteleségét eredményezte, ezért az OTP Faktoring keresete elutasításra került. Tehát jelen ügyben bizonyítást nyert, hogy a szerződésből egy igen fontos rész kimaradt.

Az eljárás során az OTP Bank Nyrt. akkori ügyintézői is meghallgatásra kerültek, mely tanúvallomások a teljes letölthető ítéletben olvashatóak: OTP Fakt.drzemlenyi

Az ügyet dr. Zemlényi István ügyvéd képviselte.

Cikkeink egésze és/vagy részeinek másolása csak forrásmegjelöléssel (HitelSikerek és az írás címe) idézhető, illetve tehető közzé, beleértve a felhasznált képeket és csatolmányokat is.

Az oldalra feltöltött tartalmak nem minősülnek jogi tanácsnak!
Az ÜgyvédSikerek online hírportál (elérhető a www.ugyvedsikerek.hu és www.hitelsikerek.hu webcímeken keresztül), jogi szakmai igénybe vevő, megrendelő részére, ahol az adott tevékenységet, szakmai eredményt napi hírként mutatjuk be.

A cikkekben szereplő ügyvédeket Önök közvetlenül elérhetik
a hírben megadott elérhetőségeken vagy az ügyvédlista alapján.

A weboldalon található információkon alapuló bármilyen döntés a felhasználó saját felelőssége.

A cikkeink másolása, illetve annak részletei bármilyen formában csak forrásmegjelöléssel
idézhető, illetve tehető közzé, beleértve a felhasznált illusztrációkat, fotókat.