CIB Bank Zrt. közbenső ítélet

Közbenső ítéletben mondta ki a CIB Bank Zrt. szerződésének érvénytelenségét a Fővárosi Ítélőtábla. Az ítélet jogerős.

Az ingatlanfedezettel biztosított kölcsönszerződés érvénytelenségét ebben az esetben is az árfolyamkockázatról való tájékoztatás elégtelensége okozta. A bíróság megállapította, hogy annak ellenére, hogy az árfolyam változásának a mértékét a bank sem láthatta előre, attól még a tájékoztatás ki kellett volna terjedjen arra is, hogy a kockázat meghaladhatja azt az ésszerű kockázatot, ami a fogyasztók számára a teljesítőképesség vagy a fedezet értékét is meghaladó terhet eredményezhet annak korlátlansága okán.

A közbenső ítélet a szerződés érvénytelenség mondja ki, azonban a jogkövetkezmény tekintetében az elsőfokú bíróságnak kell vizsgálnia, hogy az előterjesztett kereseti kérelem mennyiben alapos, ami lefordítva azt jelenti, hogy a szerződéses egyenleget fogják kiszámítani a felek érvelései alapján.

Az adóst a perben dr. Olsavszky Péter képviselte.
mobil: 06 20 273 2302

Banktechnikai számítások
Erdősi Éva
mobil: 06 70 324 4298
web, kattintson

Az oldalra feltöltött tartalmak, tanácsok, tőlünk származó hozzászólások csak útmutatásnak tekinthetők, de semmiképpen sem jogi tanácsnak!
Konkrét ügyben keressen fel egy jogi képviselőt, akivel a szerződés tanulmányozását követően kialakíthatja a személyre és szerződésre szabott stratégiát.
Az oldal üzemeltetője a közzétett tartalmak szakszerűtlen felhasználásából eredő károkért semmiféle felelősséget nem vállal.