CIB Bank Zrt. közbenső ítélet

Közbenső ítéletben mondta ki a CIB Bank Zrt. szerződésének érvénytelenségét a Fővárosi Ítélőtábla. Az ítélet jogerős.

Az ingatlanfedezettel biztosított kölcsönszerződés érvénytelenségét ebben az esetben is az árfolyamkockázatról való tájékoztatás elégtelensége okozta. A bíróság megállapította, hogy annak ellenére, hogy az árfolyam változásának a mértékét a bank sem láthatta előre, attól még a tájékoztatás ki kellett volna terjedjen arra is, hogy a kockázat meghaladhatja azt az ésszerű kockázatot, ami a fogyasztók számára a teljesítőképesség vagy a fedezet értékét is meghaladó terhet eredményezhet annak korlátlansága okán.

A közbenső ítélet a szerződés érvénytelenség mondja ki, azonban a jogkövetkezmény tekintetében az elsőfokú bíróságnak kell vizsgálnia, hogy az előterjesztett kereseti kérelem mennyiben alapos, ami lefordítva azt jelenti, hogy a szerződéses egyenleget fogják kiszámítani a felek érvelései alapján.

Az adóst a perben dr. Olsavszky Péter képviselte.
mobil: 06 20 273 2302

Banktechnikai számításokErdősi Éva
mobil: 06 70 324 4298web, kattintson
Peres eljárásokban a jogkövetkezmény levonása kapcsán beadandó számítások, de egyéb az eljárás során felmerülő a kölcsönszerződés adataival elkészítendő számítások elvégzése esetén keresse Erdősi Évát.

Az oldalra feltöltött tartalmak nem minősülnek jogi tanácsnak!
Ügyével keressen fel egy jogi képviselőt, akivel a szerződésével kapcsolatos minden esetleges jogi lépést megbeszélhet. Az oldal üzemeltetője a közzétett tartalmak szakszerűtlen felhasználásából eredő károkért semmiféle felelősséget nem vállal.