CIB Bank Zrt. közbenső ítélet

Közbenső ítéletben mondta ki a CIB Bank Zrt. szerződésének érvénytelenségét a Fővárosi Ítélőtábla. Az ítélet jogerős.

Az ingatlanfedezettel biztosított kölcsönszerződés érvénytelenségét ebben az esetben is az árfolyamkockázatról való tájékoztatás elégtelensége okozta. A bíróság megállapította, hogy annak ellenére, hogy az árfolyam változásának a mértékét a bank sem láthatta előre, attól még a tájékoztatás ki kellett volna terjedjen arra is, hogy a kockázat meghaladhatja azt az ésszerű kockázatot, ami a fogyasztók számára a teljesítőképesség vagy a fedezet értékét is meghaladó terhet eredményezhet annak korlátlansága okán.

A közbenső ítélet a szerződés érvénytelenség mondja ki, azonban a jogkövetkezmény tekintetében az elsőfokú bíróságnak kell vizsgálnia, hogy az előterjesztett kereseti kérelem mennyiben alapos, ami lefordítva azt jelenti, hogy a szerződéses egyenleget fogják kiszámítani a felek érvelései alapján.

Az adóst a perben dr. Olsavszky Péter képviselte.
mobil: 06 20 273 2302

Az oldalra feltöltött tartalmak nem minősülnek jogi tanácsnak!
Az ÜgyvédSikerek online hírportál (elérhető a www.ugyvedsikerek.hu és www.hitelsikerek.hu webcímeken keresztül), jogi szakmai igénybe vevő, megrendelő részére, ahol az adott tevékenységet, szakmai eredményt napi hírként mutatjuk be.

A cikkekben szereplő ügyvédeket Önök közvetlenül elérhetik
a hírben megadott elérhetőségeken vagy az ügyvédlista alapján.

A weboldalon található információkon alapuló bármilyen döntés a felhasználó saját felelőssége.

A cikkeink másolása, illetve annak részletei bármilyen formában csak forrásmegjelöléssel
idézhető, illetve tehető közzé, beleértve a felhasznált illusztrációkat, fotókat.