Lombard euró alapú kölcsönszerződése tisztességtelen

A Zalaegerszegi Törvényszék, mint másodfokú bíróság ítélete alapján a Lombard Lízing Zrt. euró alapú kölcsönszerződése az árfolyamkockázatról való tájékoztatás tisztességtelensége miatt érvénytelen.

Ezt a kedvező befejezést egy kevésbé örömteli elsőfokú ítélet árnyékolta be, ugyanis az elsőfokon eljáró bíróság a kölcsönszerződést érvényessé nyilvánította úgy, hogy megmondta mennyi kamat legyen a szerződésben (mert az hiányzott), továbbá kötelezte az adóst, hogy a gépjárművet adja a Lombard birtokába.

A másodfokon eljáró bíróság azonban kimondta, hogy az elsőfokú eljárásban a tényállás (némi módosítással), helyesen lett megállapítva, ugyanakkor helytelen jogi következtetésre jutott a kereset, illetve az adós érvénytelenségi kifogásai elbírásának eredményeként.

Ezeket korrigálva és további megállapításokkal kiegészítve ítélete szerint a kölcsönszerződés érvénytelen.

Az ítélet letölthető itt: 3.Pf.20.320.2019.5

§. Az adóst a perben Bukliné dr. Vámos Csilla ügyvéd és dr. Csuka Zoltán képviselte.
Csuka és Vámos Ügyvédi Társulás ; mobil: 06 70 779 2375; vamoscsilla@gmail.com

Lombard elleni perekben felhasználható ítéleteket külön oldalon gyűjtöttük össze (kattintson erre a szövegre).

Banktechnikai számításokErdősi Éva
mobil: 06 70 324 4298web, kattintson
Peres eljárásokban a jogkövetkezmény levonása kapcsán beadandó számítások, de egyéb az eljárás során felmerülő a kölcsönszerződés adataival elkészítendő számítások elvégzése esetén keresse Erdősi Évát.

Az oldalra feltöltött tartalmak nem minősülnek jogi tanácsnak!
Ügyével keressen fel egy jogi képviselőt, akivel a szerződésével kapcsolatos minden esetleges jogi lépést megbeszélhet. Az oldal üzemeltetője a közzétett tartalmak szakszerűtlen felhasználásából eredő károkért semmiféle felelősséget nem vállal.