Újabb két, másodfokon elutasított Lombard kereset

Az Egri Törvényszék, mint másodfokú bíróság két nagyon hasonló ítéletet hozott, melyekben mindkét ügyben az elsőfok által meghozott ítéletet megváltoztatták és a szerződések érvénytelensége miatt a Lombard Lízing Zrt. keresetei elutasításra kerültek.

Mindkét ügyben azt kellett vizsgálnia a másodfokú bíróságnak, hogy az elsőfokon megállapított tényekből levonható jogi következtetések megfelelőek-e. Ennek kapcsán megállapította, hogy “…a feltárt bizonyítékokból többnyire helyesen következtetett a jogvita eldöntésének alapjául szolgáló tényekre, azonban a bizonytékok értékelése részben okszerűtlen volt”, ezért a tényállást az árfolyamkockázat tekintetében módosította. A módosított tényállás alapján megállapítást nyert, hogy “…a kölcsönszerződés svájci frankban való elszámolást kikötő szerződési feltétele tisztességtelen, ezért semmis. A főszolgáltatást meghatározó szerződési feltétel kihagyásával a szerződés nem teljesíthetőm ezért a Ptk. 239.§ (2) bekezdése alapján a teljes szerződés érvénytelen.”

Mindkét ügyben az adósi képviselő dr. Kisházi János ügyvéd volt.
Elérhetőségek: 06 20 412 5843; 06 36 788 911; drkishazijanos@yahoo.com

Még több Lombard itt: Lombard elleni perekben hivatkozható ítéletek

Az oldalra feltöltött tartalmak nem minősülnek jogi tanácsnak!
A HitelSikerek nem végez tanácsadást, sem közvetítést!
A HitelSikerek csoport ügyvédeket Önök közvetlenül elérhetik
!
Bővebben ITT: A HitelSikerek védelmében

A cikkeink másolása, illetve annak részletei bármilyen formában csak forrásmegjelöléssel (HitelSikerek és az írás címe) idézhetők, illetve tehetők közzé, beleértve a felhasznált képeket is!
www.hitelsikerek.hu weboldalon található információkon alapuló bármilyen döntés a felhasználó saját felelőssége.
Továbbiak ITT: ©Minden jog fenntartva ÜgyKe Egyesület